02
Jan

Joulukortit 2011

Filed in Joulut

Kävi taas perinteisesti, että kun liukuhihna oli saatu käyntiin jouluksi niin puolet korteista ehti sujahtaa suljettuihin kirjekuoriin ennen kuin kamera ehti paikalle… Tässä kuitenkin osa korteista kollaasina.

Joulukortit 2011

Yläreunan kortteja tuli tehtyä useita kutakin, muut ovat “uniikkikappaleita”. Olennaisin puuttuva korttimalli on sellainen turkoosi lumihiutalekortti, joita tuli tehtyä varmasti kymmenkunta samanlaista. Ne tuli myös postitettua ensimmäisenä…

Yläreunassa valkoinen (heikosti erottuva) kohokuviokuusi on tehty muotilla, joka tuli jouluna 2010 Do Craftsin Creativity -lehden mukana. Samassa paketissa tuli mm. tuo lahjapakettileimasin keskellä vasemmalla, tämä lintuleimasin sekä muutamia muita pieniä jouluaiheisia leimasimia. Itselläni ei ole ollut tuolle kohokuviointimuotille mitään käyttöä, mutta syksyn 2011 kansalaisopiston korttikurssilla (jonka tuotoksia varmasti vielä tänne ilmestyy) opettajalla oli stanssileikkurimankeli mukana, ja sillä rullailin pari kappaletta kuusikuvia varastoon. Enpä sen enempää innostunut touhusta kyllä.

Oikean yläkulman kortti on toinen oma suosikkini tämän joulun korttisarjoista, mutta ei mikään edullinen malli koska tuo huopapuu on valmis huopakoriste, ja niillä on jonkin verran kappalehintaa. Siinä taustalla on käytetty kuviopaperia, jonka hankin “tosi ihanana” yli vuosi sitten, mutta kuten tavallista, sitä on ollut vaikea sävyttää mihinkään projektiin. Paperia ei ole enää ilmeisesti itsellä varastossa, mutta jos en ihan väärin muista niin se on Magnolia Craftsin 12×12″ paperi (askartelubrändi josta en muuten välitä yhtään).

Muut tuossa näkyvät ja myös kuvaamatta jääneet kortit olivat aikalailla kierrätystavaraa edellisten vuosien joulukorteista, mainoskorteista ym. Keskimmäisen kortin aihio on ollut olemassa jo vaikka kuinka pitkään, kunnes nyt se yllättäen jalostui joulukortiksi ja pääsi maailmalle.

Näiden korttien lisäksi tein muutaman kappaleen kynttilä-tulitikkuaskipaketteja joulukorteiksi, mutta nekin livahtivat valitettavasti postiin ennen kuin kamera ennätti mukaan. Sama pää kesät talvet niin minkäs teet…

Tänä vuonna ei kortteihin varsinaisesti ollut mitään tarkkaan mietittyä ideaa, vaan näitä kasattiin niistä tarpeista mitä vuosien varrella oli laatikkoon kertynyt aiheen “joulu” ympärille. Tämä on erinomainen taktiikka ajatellen askartelulaatikkoa ja sinne kertyvää roinaa, mutta erittäin huono idea ajatellen askartelukestävyyttä. On henkisesti melkoinen homma koettaa kohtuullisen lyhyessä ajassa ideoida ja sommitella 30 korttia. Aloitin homman jopa ihan ajoissa eikä ollut mitään varsinaista kiirettä, mutta silti. Voin sanoa, että into loppui jossain vaiheessa niin täysin että pari viimeistä puuttuvaa korttia piti ostaa kaupasta (!!!). Enpä ole sen jälkeen tullut kaivaneeksi papereita kaapista, menee ehkä vielä hetki palautuessa… Ensi jouluksi tavoitteena siis jälleen yhtenäinen suunnitelma.

Jouluntoivotuksia vei korttien ja kynttilöiden lisäksi vielä Divaani-lehden mallin mukaisesti tällaiset joulukukat:

Joulukukat 2011

 

Leave a Reply

*