06
Jan

Lankapallokranssi

Filed in Muut

Joulun aikaan oli aikaa lukea viimein huolella kaikki joululehdet, ja toiseksi rentoutua niin paljon että kykeni jälleen ajattelemaan inspiroivia projekteja. Kaikkien aikojen joulu -lehdessä oli malli lankapallokranssista, ja totesin että kun ei kerran ennen joulua ehdi niin tehdään sitten joulun jälkeen. Kyllähän se nyt loppiaiseksi tuli valmiiksi.

Tarvikkeet:

 • Styrox-kranssi (ulkohalkaisija 30 cm)
 • 6 kerää lankaa (200 m/kerä)
 • Sanomalehteä
 • Helmiä, kulkusia, käpyjä tms. koristeita.
 • Kuumaliimaa
 • Rautalankaa

Ensin piti puristella paperitolloja sanomalehdestä. Tein yhdestä Helsingin Sanomien aukeamasta 12 palloa. Yhteensä palloja tarvitsin 115 kpl täyttääkseni styrox-kranssin pohjan täysin, olisin tarvinnut muutaman enemmän ellen olisi käyttänyt käpyjä alimmassa kerroksessa. Lehden ohjeessa sanottiin “noin 130 kpl”. Hommaan meni noin tunti, jonka jälkeen hyvä kerros painomustetta oli siirtynyt paperista kämmeniin.

Paperitollot

Sen jälkeen pyörittelin yhteensä pari-kolme tuntia lankaa sanomalehtitollojen ympärille – yhden pallon halkaisija on noin 2-3 cm. Käytin halvinta alennusmyynnistä löytämääni lankaa, joka oli sitten akryylilankaa (50 g/kerä). Lehden mallin väriyhdistelmä vihreä-luonnonvalkoinen-ruskea oli loistava, mutta ruskeaa lankaa ei ollut saatavilla, joten harmaa korvasi sen. Lanka ei myöskään ole yhtä pörröistä, mutta näillä mentiin.

Lankapallot

Sen jälkeen alkoi kranssin kokoaminen. Lehden mallissa lankapallojen päälle oli kiinnitetty rautalangalla hopean ja helmen värisiä pieniä koristepalloja. Myös lankapallot oli kiinnitetty rautalangalla, mutta itse luotin kuumaliimaan. Kuumaliimaa muuten kuluu, yhteensä meni varmasti kymmenkunta pötköä. Näillä tarvikkeilla aloitettiin, joskin osa tarvikkeista (helminapit ja kuviokoristeet) jäi harkinnan jälkeen ylimääräisiksi:

Kranssitarvikkeet

Ensin tehtiin kiinnityslenkki sitomalla rautalanka kranssin ympäri ja muokkaamalla siitä ripustuslenkki. Sen jälkeen liimasin kaikki lankapallot kranssiin kuumaliimalla ja muutamia (muistaakseni) lehtikuusen käpyjä niiden lomaan. Sen jälkeen kiinnitin kulkuset rautalangalla pallojen väleistä ja ruskeat glitterpallot kuumaliimalla vielä pallojen päälle. Projekti oli kaikenkaikkiaan erittäin palkitseva. Pallojen pyörittely meni tv:n katselun lomassa ja liimaustyö oli sujui reipasta vauhtia ja tulosta syntyi. Lopputulos näyttää tältä:

Lankapallokranssi

Lankapallokranssi yksityiskohta

4 Responses to “Lankapallokranssi”

 1. Ouska
  06Jan

  Tuohan on ihan superhieno! Vau!

 2. Tarja-kummi
  06Jan

  Katoin tätä jo kohta julkaisemisesi jälkeen ja aattelin, että tuota täytyy kyllä kokeilla, nyt kun on aikaa meikäläiselläkin mm. pyöritellä noita paperipalloja. Hyvä että olet laittanut ohjetta mukaan! Nyt kun tuo piäsiäinen lähestyy, niin jospa niiks pyhiks sais aikaan jotain tipoineen (nehän on kuin palloja pallojen joukossa, pienet keltaiset siis) päivineen. Terkkuja vaan täältä itäisestä Suomesta ja voihan paksusti!

 3. admin
  06Jan

  Kuulostaa hyvältä tuo tipuvaihtoehtokin… näitähän vois tehdä vaikka minkälaisia kivoja! Tuo on kyllä aika massiivinen kapistus, ja ensimmäisenkin varastoiminen on vähän hankalaa ja tilaavievää, joten en ihan pian ehkä tee toista, vaikka mukavaa tuo näpertäminen olikin. Paksusti voidaan!

 4. Tarja-kummi
  06Jan

  No sitten kun niitä alkaa olla liikaa varastoihin, sitten vain kirppikselle myymään tai viemään esim Konttiin, kierrätystä sekin! Meillä ainakin toistaiseksi tuota varastotilaa riittää, nuohan eivät ole arkoja kylmälle eikä kuumalle eikä kostealle, siis vintille. Mutta saa nähdä, mitä mieltä Seppo on sanomalehtien häviämisestä “muihin suihin”, hän kun on käyttänyt niitä keskuslämmityskattilan sytykkeenä! Niin ja terveisiä tietysti Tukholmastakin, viime torstain päivänsankari (=Seppo) suostui viimein lähtemään ulkomaan matkalle ihan Tukholmaan asti. Oltiin Silja Serenadella, semmoisessa DeLuxe-hytissä, jossa oli kuohuviinit ym virvokkeet jääkaapissa ja aamiaisella sai myös heti ekaks kuoharilasin käteensä! Mutta nyt ollaan siis jo kotona, tultiin eilen lauantaina. Kavereina meillä oli ne korttipelikaverit, Ahoset, tuosta Vehkapaleelta.

Leave a Reply

*